Se t’ha esborrat un fitxer (document, foto, video,…) del teu ordinador i el vols recuperar?

Objectiu: Poder recuperar fitxers (Arxius) esborrats del teu ordinador.

Descripció: Existeix un software de Piriform, anomenat Recuva que té precisament aquesta funcionalitat. És important recordar que com més temps passi més difícil serà recuperar un fitxer, doncs si el sistema ha escrit dades en el mateix lloc del disc on hi havia l’arxiu a recuperar probablement no el podrem recuperar, és a dir, com menys temps hagi passat, millor. Per cert, Recuva el pots instal.lar en català!

Com funciona: Un cop descarreguis (enllaç) Recuva (veuràs un enllaç de descarrega amb pagament, però més avall n’hi ha un altre de lliure), procedeix a instal.lar-lo i ja pots començar a treballar. Es pot fer funcionar en mode assistent al arrancar on et demanarà de quin directori vols recuperar l’arxiu,.. o bé pots cancel.lar l’assistent i treballar des d’una pantalla molt simple on només et demanarà a quin directori vols recuperar l’arxiu, quin tipus de fitxer hi ha, …

En aquest enllaç de PC-Actual, entre d’altres trobaràs un petit document explicatiu de recuperació de fitxers, en el pas 3 hi trobaràs informació sobre com usar Recuva, hi ha altre informació que pots obviar o llegir si t’interessa.

Addicional: A Piriform trobaràs altres eines força interessants per realitzar tasques de manteniment amb el PC, però més endavant ja en parlarem ja que algunes requereixen una explicació més detallada!

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: